Кметът на Благоевград уволни четирима служители заради незаконен дърводобив

Снимка: Община Благоевград

Събраната дървесина се складира на база на Община Благоевград

Кметът Илко Стоянов освободи четирима служители от ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград, заради извършване на незаконен дърводобив.

Работниците, които са били ангажирани с почистване на река Благоевградска Бистрица от саморасла растителност, са заловени в момент на опаковане на дървесина, отсечена от общинска площ, различна от възложения им за работа обект.

Установено е, че освободените служители са приготвили чували с дървения материал, които да бъдат извозени към домовете им.

При констатиране на нарушението ръководството на ОП „Озеленяване“ е сезирало органите на реда, пред които извършителите са направили самопризнания.

„Въпреки отличните резултати от дейността на общинското предприятие, в това число и самото почистване на реката, за което им благодаря, съм категоричен, че правила има и те са за всички. Няма да допусна подобни действия“, коментира кметът Стоянов.

Припомняме, че в момента тече вторият етап от почистване на р. Благоевградска Бистрица, с цел превенция на наводнения при обилни валежи.

Отстранява се растителност по протежение на 6 км. от водното корито, процес, който не е извършван от години на територията на общината.

Събраната дървесина се складира на база на Община Благоевград, а материалът ще послужи за отопляване на детски заведения в села, които използват печки на дърва, ще бъдат подпомогнати и уязвими групи хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK