Отлично представяне за ученици от ПМГ – Кюстендил, от конкурса „Пространство и време“

Снимки: Личен архив

На 1 март 2022 г. Великотърновски университет бе домакин на Националния ученически конкурс „Пространство и време“

Отлични оценки за ученици от ПМГ – Кюстендил, в 6-ия Национален ученически конкурс с международно участие „Пространство и време“. На 1 март 2022 г. Великотърновски университет бе домакин на Националния ученически конкурс „Пространство и време“.

Призово място и оценка отличен (6) за най-малките участници в конкурса бе присъдено за блога “По стъпките на Майстора” с автори Яна Портарска и Янислав Боцев от VIII клас, с ръководители Албена Джонева, учител по география и икономика и Биляна Йорданова, учител по ИТ.

Отлично представяне и оценка отличен (6) бе присъдено и на Василена Мазнева, Яница Йотина и Божидар Петров от IX клас за проекта им “Географски измерения на глобалните проблеми на съвременността”. Техни ръководители са Албена Джонева, учител по география и икономика и Биляна Йорданова, учител по ИТ.

Отлично представяне и оценка отличен (5,75) е за проекта "Югозападен регион" на Александра Умленска от XI клас.

В секция “История” много добро представяне и оценка мн. добър (5) заслужи Ванеса Фудулска от X клас, с ръководител Жасмина Мицова, учител по история и цивилизации.

До втория етап научното жури допусна 121 конкурсни творби (54 по история и 67 по география), в разработките на които участват 141 гимназисти (63 по история и 78 по география) от VIII до XII клас.

Участниците в публичната защита са представители на 32 училища и образователни институции от 32 населени места в страната. Всички участници в заключителния етап на Ученическия конкурс получават сертификат за участие, а отличените млади лидери се награждават с книги. Специална грамота е предвидена и за учителите, подпомагали творческата и изследователската работа на своите възпитаници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//