Откриха плантация с тон и половина марихуана, скрита високо в Огражден

снимки: МВР - Благоевград

Криминалисти от Петрич откриха плантация за производство на марихуана, скрита високо в планина Огражден. От земеделски имот, собственост на С. Т. на 69 г., са иззети и унищожени 1549 кг канабис. При поредна спеиализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на високо рискови наркотични растения на територията на РУП - Петрич в землището на с. Долна  Рибница е открита плантация за производство на марихуана, добре маскирана сред трудно достъпна гориста местност.

На площ от около 2 дка, оградена с бодлива тел и дървени колове, са разположени масивна жилищна сграда и три оранжерии за производство на наркотичното растение. Северно от оранжериите в парцела са открити засадени 176 корена зелено тервисто растение с височина над 200 см. При полевия наркотест намереното е реагирало положително на марихуана.

От оранжериите и двора са иззети 244 броя корени от високорисковото наркотично растение с тегло 1 549 кг в едно със стъбла  и  плодни съцветия. След вземане на представителна проба откритите наркотични растения са унищожени чрез изгаряне пред комисия. От собствениците, които са заварени в момента на проверката в имота, са снети обяснения. По случая в РУП - Петрич е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK