Почина депутатът Петя Ставрева

Снимка: БТА

Петя Ставрева е председател на ПП "Обединени земеделци"

След кратко боледуване ни напусна председателят на политическа партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева, народен представител в 49-ото Народно събрание от 13 Многомандатен избирателен район, Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11:00 до13:00 часа в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик. Опелото ще започне в 12:15 ч.  

Поклонение от 14:00 до 15:00 ч. ще има и в храм  "Св. Теодор Тирон", в село Бяга. Петя Ставрева ще бъде погребана в гробищния парк на селото в тесен семеен кръг. 

Съболезнователна книга, в памет на председателя на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева, ще бъде отворена в централния офис на партията в София, на ул. "Иван Денкоглу“"22 на 7 май, вторник, от 12:00 до 18:00 ч. 

Съболезнователната книга ще бъде отворена и по време на поклонението в град Пазарджик, на 8 май. 

Петя Ставрева е председател на ПП "Обединени земеделци" от 26 март 2011 година. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете.

През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009  г. е председател на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е избрана за председател на сдружение "Балканска земеделска камара".

Като експерт по Обща селскостопанска политика на ЕС тя участва в международни организации и проекти.

Има магистърска степен по журналистика и масови комуникации от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и магистърска степен по „Агробизнес” от Аграрен университет – Пловдив. Има специализация по политическа комуникация в Институт “Роберт Шуман”, Будапеща, както и специализация по политически мениджмънт в Нов български университет, информират от партията.

Справка на интернет страницата на Народното събрание показва, че Петя Ставрева е член на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е също член на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, както и на тази по транспорт и съобщения.

Като народен представител в 49-ото Народно събрание Петя Ставрева положи клетва на 16.11.2023 година, на мястото на Петър Кулински от ПП-ДБ, който бе избран за кмет на Пазарджик. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//