Оставиха в ареста феновете, нападнали полицаи на мача Пирин - Левски

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Благоевград остави в ареста двамата фенове на Левски, които нападнаха полицаи по време на мача с Пирин в неделя вечерта на стадион "Христо Ботев" в областния град. 

На 36-годишния Юлиян Христов и 41-годишния Иван Димитров са повдигнати обвинения по член 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

И двамата са от София и са криминално проявени за аналогични престъпления. 

В съдебна зала стана ясно, че те са отправяли и закани за убийство към униформените служители, охраняващи футболната среща. 

В понеделник вечерта прокуратурата привлече към наказателна отговорност петима футболни запалянковци за мелето на стадиона, като трима от тях ще бъдат съдени за престъпление по член 325, ал. 1 от Наказателния кодекс – за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 

Агресията на група фенове се отключи след закъснение за мача и невъзможност за купуване на билети. Още в началото на двубоя фенове на Левски започнаха да хвърлят сигнални ракети и бомбички срещу привържениците на Пирин, което предизвика сбиване и намеса на униформените. 

При размириците пострадаха 8 полицаи. На шест от тях бе оказана медицинска помощ, а двама бяха настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград с комоцио.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK