Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства

Снимка: МС

Новите зам.-министри на финанасите са Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на финансите са назначени Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър.

Виолета Лорер е финансист с широк международен опит в редица големи корпорации. Заемала е поста заместник-министър на икономиката в рамките на служебния кабинет през 2013 година. В последните години работи в IT сферата, както и по проекта за международен логистичен център на Летище Пловдив. Завършила е висше образование в сферата на финансите в УНСС.

Ваня Стойнева притежава дългогодишен управленски и административен опит. В рамките на професионалната си кариера е работила в четири министерства - МФ, МОН, МТСП, МИЕТ, като два пъти е заемала поста заместник-министър – била е заместник-министър на образованието и науката в служебното правителство през 2017 година и заместник-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет през 2013 година. От 2019 година досега е заемала поста ръководител звено „Съответствие“ във „Фонд мениджър на финансовите инструменти в България“ ЕАД. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни отношения“ от УНСС.

Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите „Право“ и „Международни отношения“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е част от екипа, който създава Агенция по обществени поръчки през 2004г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента „Шенген“. Била е Ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет“ към Министерство на финансите в периода 2011г. – 2016г. и директор на дирекцията. Последната й месторабота е Министерство на външните работи.

В Министерството на труда и социалната политика като заместник-министри са назначени Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Иван Кръстев е дългогодишен служител в Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. В периода 2013 г. – 2014 г. е заемал поста заместник-министър на образованието и науката. Притежава задълбочена експертиза в сферата на европейската интеграция. По образование е финансист, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни отношения“ от СУ „ Св. Климент Охридски“.

Надя Клисурска е народен представител в 44-то Народно събрание. Работила е в общинските администрации на Стрелча и Пазарджик. Два последователни мандата е била общински съветник в Пазарджик. От 2015 до април 2021 г. е част от адвокатската колегия в града. Завършила е право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистратура по специалност „Български език и история“ в ПУ „П. Хилендарски“.

От постовете си на заместник-министър в МТСП са освободени Адриана Стоименова и Султанка Петрова.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите са назначени Емилия Тончева, Петър Димитров и Валерия Калчева-Бочукова.

Емилия Тончева има дългогодишна адвокатска практика. Притежава значителен опит в областта на екологичното право. Завършила е „Право“ в УНСС и „Екология и ООС“ в БФ на СУ „Св. Климент Охридски“.

Петър Димитров притежава образователно-квалификационна степен „магистър-инженер“ по специалността „Хидромелиоративно строителство“ от УАСГ. От 2003 година до 2020 година е заемал различни длъжности в Басейнова Дирекция Дунавски район с център град Плевен, като последните пет години е неин директор.

Валерия Калчева притежава значителен административен и управленски опит, работила е последователно в три министерства – МОСВ, МИЕ и МЗХ. От 2017 година досега е била член на Съвета на директорите на Фонд ФЛАГ ЕАД. Магистър е по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Николай Кънчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK