Онлайн кредит – с какво се различава от този в офис?

Снимка: proficredit.bg

Има ли съществени разлики между онлайн кредит и кредит, отпускан на място в офис на компанията?

Когато вземаме пари на заем от финансови институции, обикновено имаме спешна нужда и ни е грижа за времето. Каква е разликата между заем, взет през интернет, и този от офис на кредитната компания, която избираме?

Как протича процесът на кредитиране в офис на компанията?

Когато искаме да вземем пари на заем за каквато и да е цел, можем да отидем в офис на кредитната компания. След това или трябва да изчакаме консултанта, или да си уговорим час с него за определена дата. Тогава имаме гаранция, че ще можем да кандидатстваме в уговорения момент. За да започнем с попълването на заявлението, ще ни е необходима лична карта, благодарение на която представител на финансовата институция ще потвърди самоличността ни. След това се попълва формуляр за кандидатстване, в който в зависимост от изискванията на съответната фирма, ще трябва да предоставим разнородна лична и професионална информация. При този процес, извършван в офис на компанията можем да зададем на служителя всеки неясен въпрос. В зависимост от политиката на компанията, нашата кредитна история ще бъде проверявана в различни регистри като МВР, НОИ, ЦКР и други. Ако успешно преминем процеса на проверка и подпишем договора за заем, служителят ще одобри и съдейства за прехвърлянето на средствата по сметката ни.

Как протича процесът на онлайн кредитът?

Ако искаме да изтеглим кредит чрез интернет, първо трябва да подготвим задължително лична карта, имейл адрес и мобилния си телефон. Следващата стъпка ще бъде да последваме процеса по кандидатстване на уебсайта на кредитната компания, която сме избрали. Обикновено изискваната информация е ясно обозначена, като трябва да внимаваме дали попълваме данните в правилните полета. В онлайн процесът основен минус е, че няма сътрудник на компанията близо до нас, който да ни напътства по време на процеса по кандидатстване. След като предоставим всички изисквани данни се пристъпва към процес по проверка на самоличността ни. Различните компании използват различни подходи и методи за това. Едно от най-популярните в последно време е онлайн идентификацията, чрез приложение. При успешно завършен процес и одобрение кредитът се превежда по сметката ни или по друг начин, ако компанията го предлага и сме го посочили при кандидатстването (напр. чрез каса на Изи пей).

Онлайн кредит – с какво реално се различава от кредитът в офис?

Онлайн кредит и кредит в централата на компанията на практика все още са един и същ финансов продукт. Единствената разлика е каналът, през който се извършва процесът, по кандидатстване, проверка на данните и подписването на договора. Коя форма е по-удобна за нас зависи от личните ни предпочитания и възможности.

Повечето хора предпочитат личния контакт с консултанта, оценяват неговата помощ и предпочитат да прочетат и подпишат договор на хартиен носител, докато са в офис на кредитната институция. Това със сигурност е по-лесна форма на контакт за възрастни хора, които не са толкова опитни в интернет средата.

За друга група клиенти е важно времето, свързано със скоростта на процеса по отпускане на заем и свободата за завършване на цялата процедура, без да се налага да се съобразяват с времето на отсрещната страна. За мнозина това е и удобство, защото не е нужен допълнителен ангажимент, за да отидат в офис на кредитна компания, например в отдалечен град или извън работно време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK