Общински съветници с предложение до кмета Паунов за автобусите по линията Кюстендил - София

Снимка: Infomreja.bg

Те предлагат предстоящата обществена поръчка да бъде разделена в три обособени позиции

С оглед проблема, свързан с автобусния транспорт по линията Кюстендил - София, групата общински съветници, представители на ПП „Партия на зелените“ - ГРАЖДАНСКА ЛИСТА в ОбС-Кюстендил, предлагат предстоящата обществена поръчка да бъде разделена в три обособени позиции.

Отделно от това те предлагат  периодът за сключване на договора да бъде намален от 5 на 3 години, по този начин няма да има монопол на автобусния транспорт до столицата, като се създадат предпоставки превоза да се осъществява от няколко превозвача, което ще гарантира недопускане на подобна ситуация за в бъдеще.

Ето и още от предложението:

За да не останат жителите и гостите на Община Кюстендил без автобусен транспорт до столицата по време на провеждане и възлагане на процедурата фирмите, които са реагирали на поканата за подаване на оферти за осигуряване на транспорт, да сключат договор за изпълнение на услугата до сключване на договор по обществената поръчка.

По този начин работещите, учещи и лекуващите се наши съграждани в София, както и гостите на града ще могат да ползват транспорт и през месеците необходими за провеждане на процедурата.

Също така предлагаме да се назначи комисия, която да следи за качеството на извършващата се услуга, както и да се търси съдействие от органите на дирекция "Автомобилна администрация" - Кюстендил и Сектор КАТ-Пътна ПОЛИЦИЯ -Кюстендил, които да следят ежедневно за изправността, годността и състоянието на шофьорите и на транспортните средства, които ще изпълняват курсовете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//