Лидерска битка в област Благоевград, очертават се интересни избори "2 в 1"

Снимка: Infomreja.bg

31 са постъпилите предложения от партии и коалиции за регистрация

Парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание регистрираха своите листи в Първи Многомандатен избирателен район – Благоевград.

31 са постъпилите предложения от партии и коалиции за регистрация в РИК. 290 са регистрираните кандидати, каза за ИНФОМРЕЖА председателят Мартин Бусаров.

В Пиринско се очертава се битка на лидери на партии и бивши министри. Няма изненади в по-голяма част от листите. Отново се включват изявени общественици от региона.

Така 25 МИР – София, е конкурентен на Пиринска България по личности, които очакват силна подкрепа от избирателите въпреки социологическите проучвания за ниска активност на поредните за 3 години предсрочни парламентарни избори.

Първата по големина политическа сила – коалицията ГЕРБ-СДС залагат на пълна листа с кандидати – 22-ма. Отново водач е Росен Желязков, който в няколко поредни вота е част от благоевградския район. Желяков е и първенец в листата за евроизборите.

Както винаги – 22-ри в листата е Стефан Апостолов, който често изпреварва по преференции дори и водача.

Бившите коалиционни партньори на партията на Борисов – ПП-ДБ, този път залагат на своя регионален министър – Андрей Цеков. Той води след себе си екип от млади хора, сред които областния координатор на партията – Марио Гранченов, който е на последно, 22-ро място, също. В листата е и настоящия депутат от Сандански – Димитрина Хаджиева.

Следващи са от „Възраждане“, поведени от областния лидер и депутат Цвета Рангелова. 

Рангелова даде заявка за второто място в 50-ия парламент.

ДПС обявиха също своите кандидати за Народното събрание. Водач е Делян Пеевски на листата в Пиринско, а след него е Йордан Цонев. Пеевски е и водач в Кърджали, а другият съпредседател в партията на Доган - Джевдет Чакъров, е водач за евровота.

21 са кандидатите от Благоевградско.

БСП разчитат на лидера си – Корнелия Нинова, която оглавява също две листи – в Пиринско и 25 МИР – София. Нинова е кандидат от областта за 3-и път. 17 са кандидатите за област Благоевград.

Партията на Слави пък издигна Тошко Йорданов за водач в 1 МИР.

Листата е съставена от 14 кандидати.

Извън парламента, лидери на партии ще се борят за доверието на хората на 9 юни.

Красимир Каракачанов повежда листата на ВМРО. Иван Гешев е лидер и водач на „Граждански блок“, а Албина Анева оглавява коалицията между Манолова и Ваня Григорова – „Солидарна България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//