Предимно слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

Дъжд се очаква след обяд в планинските райони на Западна България

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи слабо, но ще остане близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 58 мин. и залязва в 20 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 51 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 34 мин. и изгрява в 18 ч. и 54 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//