Нова апаратура за 4,4 млн.лв. ще има болницата в Разлог

снимка: infomreja.bg

Болницата в община Разлог ще има нова и модерна апаратура. Тя ще бъде осигурена със средства от проект, който общинска администрация разработи по Оперативна програма "Регионално развитие" на МРРБ. Предвижда се да бъдат купени компютърен томограф, комбиниран дигитален апарат, преносим рентгенов апарат, ехографска система и много друга медицинска апаратура, която ще превърне болницата в Разлог в модерно лечебно заведение.

"Болницата за мен винаги е била стратегически обект, за който ще се боря с всички сили да остане на картата на здравеопазването на България", увери кметът на общината Красимир Герчев.

Предвижда се в лечебното заведение да бъдат инвестирани 4,4 млн. лв., по-голяма част от които ще бъдат пренасочени за купуване на нова апаратура. "Общинска администрация води последователна политика по отношение на болничното  заведение и само в рамките на две-три години с пари от бюджета се направиха ремонти в детското и неврологичното отделения, ремонтираха се общите части на вътрешно отделение и други. Стремежът ни е МБАЛ Разлог да се превърне в модерен лечебен център с модерни условия на лечение, долечение, с висока класа апаратура, за да могат медиците успешно да практикуват своята трудна професия", допълни Герчев.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//