Нов съдия встъпи в длъжност в Административен съд - Кюстендил

Снимки: Административен съд - Кюстендил

Административен съд – Кюстендил, вече е в пълен състав от шестима съдии

На официална церемония пред съдиите от Административен съд - Кюстендил, Десислава Табакова положи клетва и подписа клетвен лист във връзка с встъпването й в длъжност „съдия“ в Административен съд – Кюстендил, считано от 15.02.2022 г.

Тя е назначена за съдия в Административен съд – Кюстендил, с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 23.11.2021 г. след спечелен конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в административните съдилища.

Десислава Табакова е завършила специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и придобива юридическа правоспособност през 2011 г. Професионалният й път започва като юрисконсулт в Национален институт по метеорология и хидрология, а през ноември месец на 2012 г. е назначена като съдебен помощник във Върховния административен съд.

Поздравления за встъпването й в длъжност, пожелания за здраве, удовлетворение от работата и професионални успехи, съдия Табакова получи от председателя г-н Иван Демиревски и съдиите от Административен съд – Кюстендил.

С встъпването в длъжност на съдия Десислава Табакова Административен съд – Кюстендил, вече е в пълен състав от шестима съдии.

На 15.02.2022 г. в сградата на Върховния административен съд се проведе тържествено встъпване в длъжност на съдия Десислава Табакова, която подписа акт за встъпване в длъжност.

 

КОМЕНТАРИ

Alex12:46 - 17.02.2022
На добър час здраве и успехи!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK