Неврокопчани дърпат шалтера на ЧЕЗ в най–пиковите часове от деня

снимки: infomreja.bg

От 6 до 10 часа сутрин и от 17 до 22 часа вечер неврокопчани се заканиха да не ползват никаква електроенергия в домовете си. Отказват и да плащат сметките си за ток, а всяка неделя от 11 часа ще се събират на протести срещу ЧЕЗ, докато държавата не вземе кардиналното решение и не прекрати независимо на каква цена договорите с електроразпределителните дружества. 

Да бъдат оповестени публично фактурите за ток на служителите на ЧЕЗ и работещите в дружеството в Гоце Делчев за срок от 5 години назад заради съмненията за кражби на електроенергия, както и да бъдат съпоставени със сметките, които плащат жителите на общината. Това бяха част от исканията на хилядите протестиращи срещу високите сметки за ток.

Недоволните настояха още да бъдат оповестени публично и заплатите на всички служители на електроразпределителните дружества и съставните към тях фирми.

Повече от 3000 неврокопчани днес огласиха и двата площада в града и централната улица „Търговска" с химна на Република България и с "Боят настана".

Дългото шествие, каквото неврокопчани вижат и в каквото участват само на 24 май, тръгна от паментника на патрона на града войводата Гоце Делчев и приключи на площад „Македония”.

"На всички вече ни писна и все повече ще излизаме по площадите да защитаваме живота и правата си", бяха стотиците отговори на въпросите, зададени от медиите. „Като гърците няма да плащаме и ще протестираме, докато не ни чуят от правителството и спрат пладнешкия обир на българския народ и държавата ни", скандираха протестиращите в Гоце Делчев.

Отново на площад „Македония" бе направена клада от горящи фактури с пожелание те "да стоплят ЧЕЗ". Организаторката на протеста Мая Илиева прочете остра декларация, която ще бъде изпратена на управляващите.

След срещата с гражданите преди дни бе съобщено, че от ЧЕЗ обявили, че постъпилите за проверки фактури били малко на брой и неоснователни, което още повече нажежи народното недоволство.

"Вън от България на монополистите!", "Вън от България на изедниците" и други подобни скандирания преобладаваха сред хилядите излезли на протест жители на Гоце Делчев.

Още в началото на следващата седмица в Гоце Делчев ще бъде сформиран Инициативен комитет за организиране на протестите срещу ЧЕЗ и високите сметки. ”Без политика и политически лидери, това е протест на народа и този народ не желае повече да бъде въвличан и използван от политиците за предизборните им кампании и политическите им цели. Политиците единствено могат ни помогнат като премахнат по най-бързия начин монополистите и освободят народа от примката, която те затягат около врата на българите всеки  месец", заяви Мая Илиева.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

До Сандански17:27 - 11.02.2013
Точно за политика става дума.Царя ги докара с тези делят кървавите народни пари.Да ги няма и Чез и Герб.
САНДАНСКИ09:17 - 11.02.2013
Стани,стани юнак балкански
Гражданин на Гоце Делчев22:39 - 10.02.2013
Мими-простата ти си от червените хмери ? Тук не става въпрос за политика мисли малко преди да пишеш,глупости!
MiMi21:23 - 10.02.2013
KADE E GOWETO ANDONOVO ILI NA PREEBA

FACEBOOK

//