Назначиха Манчо Джуркин от ГЕРБ за директор на училището в с. Рибново

Манчо Джуркин, снимка долу: Феим Иса, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Със заповед на началника на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград приключи дългогодишната сага за смяна на директора на училището в село Рибново, подета от група интелектуалци, които бяха против насилственото изучаване на исляма като свободно избираем предмет.

Ивайло Златанов е издал заповед за временно изпълняващ длъжността директор на СОУ „ Йордан Йовков” в гърменското село на настоящия заместник-директор на школото Манчо Джуркин, който е бивш общински съветник и вечна опозиция  на школския титуляр Феим Иса. Заповедта на Манчо Джуркин е за срок от четири години, тъй като Феим Иса на местните  избори бе избран за кмет на селото от квотата на ДПС и ще бъде в неплатен отпуск до края на мандата си.

По професия новоназначеният директор на гимназията в Рибново Манчо Джуркин е математик и председател на местната структура на ГЕРБ. Той е бил и член на БСП в недалечното минало, а в селото е известен като бунтар и опозиция на ДПС. С първата си заповед като директор на училището, Джуркин е назначил за приемник на ресорите по учебните дейности българистката Светла Чешлиева.

Новият директор отдавна заявява, че е наясно с финансовите и образователните възможности на училището, както и на колегите му от педагогическия състав на школото, с които работят заедно вече десетки години. Според него обаче на дневен ред е подготовката на патронния празник на училището, който е на 21 ноември. Всяка година на този ден възпитаниците на школото подготвят невероятна  програма, в която, освен местния фолклор, китните  рибновски седенки и задявки, оживяват и Йовковите герои.
 

КОМЕНТАРИ

Стоил19:59 - 25.12.2011
Манчо Джуркин показа,че нищо не става от него.Прост е като галош.Още 100 години да е учител пак ще е тъпчо.Доказа го .Щом не може да сплоти и обедини колектива си направете сметка какъв е.Само ми търси комисионни ,че учителите от Рибново ще пазаруват дрехи за по 400 лева от моите магазини.Ваньо Мавродиев ме свърза с него и той ми иска пари.Ужасни са.Разбрах,че е издавал фалшиви дипломи и ме хвана яд,че има дадох пари за банкета в х-л Виктория.Там бяха само малка част от колектива им с жените си.Другата голяма част празнуваше в Делтата.Там е бил голям купон,а аз с тия шушлеци се занимавам,ама няма как .66 човека по 400 лв. вие ми ги сметнете.Аз Стоил Караилиев -даалията съм опасен играя и свирач.
сссссс23:17 - 24.12.2011
нищо не става от него
АСД21:51 - 10.12.2011
Снимките сами по себе си говорят
янтвм13:13 - 06.12.2011
Краси краси все още му се на тоя мачо и пишеш какви ли не глупости,та след като беше в БСП се премести в ДПС,какъв бунтар а сега е в герб,но докога ще се види. Именно заради такива сатии те изритаха от в-к струма.

FACEBOOK