Най сетне: От партия „Български възход“ с кардинално решение - да заработи денонощна аптека в Благоевград!

Снимка: МС, архив

„Решаването проблемите на хората е една от целите на партия „Български възход“

В Благоевград да заработи денонощна аптека предлагат от партия „Български възход“ Благоевград. Проблемът с липсата на денонощна аптека е поставен от благоевградчани като належащ за решаване пред кандидатите за народни представители от партия“ Български възход“ на неформална среща в разгара на предизборната кампания.

Оказва се, че на местно ниво са дискутирани няколко инструмента за насърчаване на денонощната услуга в аптеките. Проблемът, обаче, е сериозен и към момента няма резултат. Притеснени жители в срещите си с кандидат депутати от местната партия са категорични, че в областния център трябва да  заработи денонощна аптека.

„Престъпно е в областен град, какъвто е Благоевград, с 80 000 души, да няма денонощна аптека и това създава изключително много проблеми, жалват се хората. Решаването проблемите на хората е една от целите на партия „Български възход “, която, като нова и социално ангажирана политическа формация, поставя в центъра на своето внимание хората с техните проблеми и очаквания.

От местното ръководство на партия изразяват готовност да помогнат на благоевградчани за решаването на наболелия проблем, като  осигурят една работна заплата на един фармацевт за срок от една година и покрият част от енергийните разходи на помещението, което ще се наеме.

Категорични са в решението си да отпуснат част от субсидията на партията, но да решат дългогодишния проблем на благоевградчани, които близо две години вече са ощетени и няма откъде да си купят лекарства през нощта.

От местното ръководство на партия „Български възход“ стартират серия от срещи със собственици на аптеки, с които да осъществят тази съвместна инициатива.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK