Над 1 500 рокери отпразнуваха на Предел 5-ия рожден ден на Мото клуб "Прински вълци"

снимки: Община Разлог

Над 1500 от 21 български мото клуба се събраха на Предел, за да отпразнуват 5-ия рожден ден на Мото клуб „Пирински вълци” и на мото феста, който тази година премина под мотото „Карай с каска”.

Мото рок феста „Предел 2011”, който се утвърди като едно от най-големите събития не само в живота на мотористите, но и на рокаджиите, не бе подминат от германски, италиански, хърватски, сръбски и македонски рокери. Три дни - от 29 до 31 юли, денонощно забавление под небето на прекрасния Предел, игри и интересни срещи и традиционните рок концерти, тази година с участието на Off Road и Бандана на Пецко (бившия вокал на Контрол), Fireball и Black Rose.

„Колкото рокери, още толкова зяпачи”, коментираха в Разлог. Атрактивни мотори, екстремни моторджии и рокери, и много бира имаше на феста. Наливната вървеше по 1.50 лева, а кюфте или кебапче на скара - по 0,80 лева.

По традиция първият ден на мото рок феста на Предел започна с водосвет  и освещаване на мотори. Началото на рокерската сбирка дадоха кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и Тодор Митов – председател на МК „Пирински вължи”, известен в рокерските среди като бате Харли. Последва надпиване с мътеница и бира от леген, мятане на бирен кег, „лапане” на наденичка от мотоциклет, а в по-късните часове. 

През втория ден Разлог стана притегателен център за всички млади по дух, свободни като вятъра и влюбени в рока и моторите, хора от общината, региона и страната. Над 1000 ревящи мотори се включиха в почетната обиколка на Разлог, последва атрактивното каране, което събра очите на мотористи и зяпачи. С ревът на моторите изразяваме силата и младостта на сърцата си, споделиха рокерите.

Лъчо от  МК „Осоговски ездачи” - Кюстедил бе звездата на атрактивното каране, като направи 24 елемента по време на демонстрацията. Да караш прав върху мотор, които се движи и в същото време да свалиш каската и да се поклониш и махаш на публиката е повече от внушително. „Трудността не е само в балансирането на мотоциклета, това е тръпка, която не всеки я носи. Трябва да си щурак”, каза Лъчо след като слезе от мотора си.

Забавната програма на феста продължи с конкурс за най-добра и най-грозна татуировка на мъже и жени, бутане на бирен кег с мотоциклет, дартс от мотоциклет, най-добра самоделка - мотоциклет и трайк, които нямаха нищо общо с оригинала.

Точно в 19:00 часа на 30 юли МК „Пирински вълци” духнаха свещите на тортата по случай рождения си ден. Последва и томбола, в която голямата награда бе мотоциклет Honda NSR 125.

На сцената на мото рок феста „Предел 2011” се качиха Fireball, OFF-Road, Бандана на Пецко и Black Rose, който отбелязаха своя 20-годишен юбилей.

За безопасното протичане на тридневния фестивал се грижиха служители от РУП – Разлог.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK