На 5 август решават съдбата на Детско-юношеската школа на "Пирин"

снимка: infomreja.bg

Общинският съвет в Благоевград реши на 5 август да свика извънредна сесия, на която да се реши съдбата на детско-юношеската школа на фалиралия ПФК "Пирин". На днешното заседание парламентаристите не одобриха нито една от внесените общо четири оферти за спасяване и развитие на детската школа. Всяко от предложенията на Ивайло Анодонов, Георги Бачев, сдружението с нестопанска цел "Атлетик", както и на "Хидроенергийна компания", зад която стоят бившият национал Петър Михтарски и бизнесменът Иван Чапов бе подложено на гласуване, но съветниците предпочетоха да заемат позиция "въздържал си" и единодушно приеха да бъде свикана извънредна сесия.

До следващия петък четирите оферти трябва да бъдат разгледани и прецизирани в комисиите към Общинсикя съвет. До това решение се стигна, след като стана ясно, че само две от внесените общо четири оферти са обсъждани в комисии.
На днешното заседание бе дискутирана единствено офертата на бившия национал Ивайло Андонов, който иска да приюти детско-юношеската школа, но в замяна на това да получава 200 000 лв. от общината. Според съветниците това не може да стане, тъй като общината не може да финансира сдружение с частна полза. Никой от съветниците не обърна внимание на факта, че детско-юношеската школа на практика все още е под шапката на фалиралия ПФК "Пирин", което означава, че е чужда собственост.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//