Задържаха жена за кражба на четири кутии за дарения в София

Снимка: Infomreja.bg

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемата

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишна жена за кражби на четири кутии за дарения, извършени в условията на продължавано престъпление. Тя е направила и пети опит за кражба, който поради независeщи от нея обстоятелства е останал недовършен,съобщават от държавното обвинение.

На 05.05.2024 г. от магазин на пл. „Велчова завера“ в гр. София, обвиняемата А.М. е отнела кутия за дарения, съдържаща 80 лева. На  06.05.2024 г. от същия магазин обвиняемата е откраднала още една кутия с 80 лева.

На 14.05.2024 г. около 03,00 часа в търговски обект на бул. „Христо Смирненски“ в гр. София, обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лева, като опитът е останал недовършен, поради независещи от нея обстоятелства. След 40 минути от магазин на ул. „Крум Попов“ в гр. София, А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20,00 часа на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. „Персенк“  в гр. София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“.

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б. „а)“ вр. чл.26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е задържана за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//