Мъж би две жени в Нови Искър - отново в условията на домашно насилие

Снимка: Infomreja.bg

Заканил се да убие едната

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж, заканил се на две жени и им нанесъл телесни повреди, съобщават от държавното обвинение.

На 07.08.2023 г. около 22,00 ч. в гр. Нови Искър обвиняемият А.Х.  се заканил с убийство на С.П., след което започнал да чупи посуда и да търси нож около себе си. След като не намерил такъв, обвиняемият започнал да удря с ръце и крака жената по главата и тялото и й нанесъл лека телесна повреда.

67-годишната майка на пострадалата се опитала да спре А.Х., но той започнал да удря и нея и й нанесъл лека телесна повреда. След това обвиняемият се заканил на възрастната жена, че ще запали къщата й. Телесните повреди са причинени по хулигански подбуди, като деянието спрямо С.П. е извършено при условията на домашно насилие.

По случая се води досъдебно производство за престъпления по чл. 144,  ал. 3, вр. ал. 1 от НК, по чл. 131 ал. 1, т.4, пр. 3, т.5а,  т. 12, пр.1, вр. чл. 130, ал. 2  от НК и по чл.320а от НК.

Обвиняемият няма адрес за пребиваване в страната. Предвид възможността да се укрие и да извърши друго престъпление А.Х. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Спрямо него е наложена забрана за напускане на пределите на Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK