След масов бой между две фамилии - трима в ареста, петима в болница

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от село Скравена

Около 11.30 часа на 3 май в РУ-Ботевград постъпил сигнал за възникнало масово сбиване на центъра на с. Скравена. На място незабавно били изпратени полицейски екипи, които установили, че членовете на две фамилии са влезли в саморазправа, използвайки различни сечива, дървени пръти, лопати и павета. След своевременната намеса на униформените сбиването било прекратено и редът в селото – възстановен.

За срок до 24 часа са задържани трима мъже. Пострадали са две жени и трима мъже, един от които с фрактура на черепа, вследствие нанесен удар с кирка, с опасност за живота. Петимата са настанени за лечение в болнични заведения. Установени и разпитани са свидетели-очевидци на станалото, и по случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

След приключване на процесуално-следствените действия в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК е привлечен 19-годишен жител на селото. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//