Вътрешният министър и Тео Ушев гостуват на ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

Вижте какви са предстоящите събития в университета

Вълнуващи събития организира Югозападния университет в седмицата преди 24 май.

„Кариерни предизвикателства“ е мотото на форума, който организира Университетският център за кариерно развитие.

Събитието ще се проведе на 15 май на откритата площ между кафе „Бон Тон“ и параклиса (Учебен корпус № 1) от 10:00 до 13:00 часа.             

По време на изложението младите хора ще имат възможност да намерят подходяща работна позиция, стаж или стажантска програма; да се запознаят с тенденциите на пазара на труда, най-търсените професии и младежки програми за трудова заетост; да се информират какви компетентности и личностни качества търсят работодателите.

Заявката за участие и работодателите, заявили участие във форума до този момент, може да видите тук: https://career.swu.bg/cfairbg

Катедрата по телевизионно, театрално и киноизкуство и академичната платформа за културен дебат „Отворена аудитория“ ще представят филмова прожекция с дискусия на тема „Да бъдеш книга“. Тя се организира по случай Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

По време на събитието ще бъде прожектиран пълнометражният игрален дебют „Ф1.618“ на номинирания за награда „Оскар“ аниматор и режисьор Теодор Ушев, след което ще се състои среща с актрисата Мартина Апостолова, изпълняваща ролята на последната книга във филма.

Час на събитието: 16:00 часа на 14 май в зала „УСЕТ“ (Учебен корпус № 8).

Празничен концерт-спектакъл на Факултета по изкуствата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се проведе на 15 май от 15:00 часа в зала „УСЕТ“, Учебен корпус №8.

На 13 май от 13:00 ч. в зала 114 (Учебен корпус № 1) ще се проведе среща дискусия на тема „Противодействието на организираната престъпност в Шенгенското пространство“. Гост-лектор ще бъде министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Събитието е отворено за всички, които имат интерес към темата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//