МВнР осигури връщането в страната на още 57 българи

Снимки: МВнР

Сред успешно изведените от страната са 29 туристи, семейства с малки деца и граждани, намиращи се в особено рискови зони

МВнР чрез Посолството на Република България в Тел Авив и Дирекция „Ситуационен център“ успя да осигури 57 места за български граждани в полет на частна авиокомпания за 11.10.2023 г.

Сред успешно изведените от страната са 29 туристи, семейства с малки деца и граждани, намиращи се в особено рискови зони, хуманитарни случаи, съобщават от външно министерство.

При положение, че обстановката по сигурността позволява, остава възможността за пътуване Тел Авив - София с редовни полети на Bulgaria Air и на El Al, както и фериботната линия Хайфа - Ларнака (Кипър).

С реализиране на посочените възможности, на практика всички заявили се към момента краткосрочно пребиваващи в Израел български граждани, както и няколко хуманитарни казуса ще  бъдат обхванати.

Посолството ни в Тел Авив информира, че летище „Бен Гурион“ продължава да работи с ограничен капацитет и различни авиокомпании изпълняват част от редовните си полети до други държави.

Дирекция „Ситуационен център“ към МВнР и Посолството на Република България в Тел Авив изготвят списък на желаещите да бъдат изведени от Израел български граждани, който ще бъде ползван при евентуален бъдещ полет от страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//