„Морфин" с премиера за България на сцената на Общински куклен театър – Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Повестта "Морфин" (1924-27 г.) е личната изповед на Михаил Булгаков

 Моноспектакълът „Морфин“ - по Михаил Булгаков, с участието на Петър Петров – Перо, ще бъде представен за първи път в България, имено в Благоевград.  

Постановката, която е с номинация АСКЕР 2022 в категория „Изгряваща звезда", ще бъде играна в два поредни дни, на 26 май / четвъртък/ и на 27 май /петък/ от 19.30 часа на сцената на Общински куклен театър – Благоевград. 

Повестта "Морфин" (1924-27 г.) е личната изповед на Михаил Булгаков, разкриваща тайната му зависимост от морфина и последвалите мрачни изпадания в коварната прегръдка на опиата.

Театрално-визуалният моноспектакъл „Морфин“ взима на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността в битката между разум и чувства, божествено и земно, реално и нереално. До какво водят самоизолацията, отчуждеността, липсата на близост и любов, търсенето на смисъл, поривът към другото и отчаянието, са само част от онези тревожни въпроси, чиито отговори се опитва да открие д-р Поляков. 

Преводът на текста е на Лиляна Минкова, режисьор е Кристина Беломорска. 

Адаптация: Кристина Беломорска и Петър Петров–Перо.

Сценографията и костюмите са дело на Сияна Драганинска, а музиката е по нотите на Давид Кокончев. Графичен дизайнер е Асен Танев, мултимедиата пък е на Алекс Генчев, Иван Иванов и Боян Фераджиев.

Петър Петров – Перо и Общински куклен театър - Благоевград Ви канят на един запомнящ се моноспектакъл.  

Резервация на билети можете да направите на посочените телефони - 0892 353 51; 0878 881 793, както и да  закупите от касата на кукления театър /бивш Младежки дом/.

Цена на билета 12.00 лв.

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи“ 2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK