Младежи от цялата страна засадиха дръвчета в парка "Свети Врач" в Сандански

Снимки: ГЕРБ

100 дръвчета планински явор и елхи засадиха младежите от ГЕРБ от цялата страна, участници в седмия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански. Дръвчетата бяха засадени в парк "Свети Врач". 

Инициативата е на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и е по повод 100-годишнината на парка. В събитието взеха участие кметът на Сандански Кирил Котев, председателят на МГЕРБ и народен представител от ГЕРБ Георг Георгиев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. 

„Всеки един от нас трябва да  допринася за средата, в която живеем - да бъде по-добра, по-хубава, по-зелена, по-приятна, затова  на такова ключово място в града искаме да има  по-приятна атмосфера за хората“, заяви кметът на Сандански Кирил Котев. 

По думите на председателя на МГЕРБ Георг Георгиев посланието, което  младите хора правят с реализирането на тази инициатива, свързана със засаждането на дръвчета, е оставането на младите хора в България.

„Наш основен приоритет е младите хора да останат в България. Ние работим за това те да виждат перспективата и да остават в страната си“, добави Георгиев. Той бе категоричен, че благодарение на правителството на Бойко Борисов все повече млади хора се връщат в България и се реализират успешно.

„Доволни сме, че можем да дадем своя принос за запазване на екологичното равновесие и че с малко труд и средства дадохме добър пример и доказахме, че всеки един от нас трябва да полага грижи за околната среда“, изтъкна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//