2715 зрелостници се явяват на матура по желание

Снимка: Infomreja.bg

Тази сутрин се провеждат първите две от тях – по математика и по география и икономика

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220, съобщават от пресцентъра на образователното министерство.

От 14:00 ч. днес следобед ще се проведат и държавните зрелостни изпити по желание от профилирана подготовка по физика и астрономия, география и икономика, изобразително изкуство, история и цивилизации, предприемачество и руски език.

Допълнителните матури продължават до 29 май.

От 8:30 ч. утре са изпитите по философия, физика и астрономия, биология и здравно образование, френски, испански, немски, руски и италиански език от общообразователната подготовка.

От 14:00 ч. утре ще се проведат и матурите от профилираната подготовка по български език и литература, информатика, музика, философия, химия и опазване на околната среда, френски, испански, немски, италиански, румънски, португалски, японски, китайски и корейски език.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//