Мартин Божанов - Нотариуса имал частен клуб за магистрати

Снимка: Антикорупционен фонд

Разкритието е на Антикорупционния фонд

Застреляният на 31 януари в София Мартин Божанов - Нотариуса е бил собственик на частен клуб за магистрати, заяви пред Би Ти Ви Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на Антикорупционния фонд.

"Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което Мартин Божанов беше най-известен през последните години - той беше собственик на един затворен частен клуб за магистрати, много близо до Специализираната прокуратура, където се ходеше със специални карти за достъп. Използва се за неформални връзки с магистрати от средно и високо ниво", заяви Стайков.

По думите му въпросният клуб се е намирал в столичния кв. "Гео Милев" на улица "22 септември" и в него са ходили висши антикорупционни магистрати

"При мен стигна, след като осветихме "Осемте джуджета". Ние видяхме едно затворено заведение с тъмни стъкла, но това е абсолютно потвърдено и призовавам прокуратурата и следствието да си свършат работата и да установят кои са били магистратите с карти за достъп до заведението на Мартин Нотариуса", каза Стайков.

В свое разследване Антикорупционният фонд показва записи на серия от разговори, които разкриват кои са "помагачите" с влияние в съдебната система. Журналистите провеждат и интервю с Мартин Божанов-Нотариуса.

"Едно изключително арогантно интервю на човек, който е превърнал влиянието си в съдебната система в модел за бизнес осребряване - правене на пари от уреждане на дела, проверки в съдебната система. Той е един от големите трима. Това е поведение на човек, който вече е достигнал точка на всесилие и чувство на тотална безнаказаност и това идва от влиянието", посочи Николай Стайков. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK