Мария Неделчева ще ръководи наблюдателната мисия на ЕС на изборите в Конго

снимки: ГЕРБ

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Неделчева ще ръководи мисията наблюдатели на Европейския съюз на президентските и парламентарни избори в Демократична Република Конго. Неделчева е поканена да оглави мисията лично от върховния представител на ЕС за външните работи и сигурността и заместник-председател на Европейската комисия Катрин Аштън. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП е благодарила на баронеса Аштън за високата оценка на работата й в досегашните наблюдателни мисии на Евросъюза и за оказаното доверие да поеме поста главен наблюдател и ръководител на мисията в Демократична Република Конго.

Изборите в Конго ще се проведат на 28 ноември 2011 година. В прессъобщение на Европейската комисия се казва, че Катрин Аштън е заявила, че решението за изпращане на мисия на ЕС на изборите представлява част от продължаващата политическа подкрепа на Съюза за демократичния процес в африканската страната. Част от тази подкрепа е и сумата от 47.5 милиона евро, с която ЕС ще подпомогне технически и организационно провеждането на изборите.

От пресцентъра на ГЕРБ припомнят, че през декември 2010 г. евродепутатът Мария Неделчева участва в 20-тата парламентарна сесия на Асамблеята АКТБ в Киншаса (Конго). По време на сесията Неделчева бе председател на 2 кръгли маси по ключовите теми за използването на полезните изкопаеми в Конго и за защитата на правата на човека.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//