Ликвидаторът на ВиК – Кюстендил съди ексобластния за клевета

инж. Владислав Стойков, снимка: infomreja.bg

Ликвидаторът на ВиК – Кюстендил Йордан Лазаров е завел граждански иск в съда срещу бившия областен управител Владислав Стойков заради разгласени неверни твърдения в публикация от местен седмичник, уронваща неговия авторитет и за нанесени неимуществени вреди.

В съдебното заседание на Районен съд-Кюстендил с председател съдия Пламен Деянов, адвоката на Лазаров - Ангел Ангелов внесе в съда граждански иск за обезщетение в размер на 15 000 лева.  Делото е образувано по тъжба на ВИК-управителя мотивите, за която бяха огласени вчера.

От страна на тъжителя бяха посочени двама свидетели които да бъдат разпитани, като писмени доказателства. От своя страна защитата на бившия областен управител Владислав Стойков, адв. Васил Иванов и адв. Михаела Крумова внесоха като писмени доказателства в съда поредица от писма в т.ч. и от община Кюстендил до областния управител за работна среща в МРРБ, определения на Районен съд-Кюстендил по дела заведени срещу клиенти на ВиК- Кюстендил, писма от кметовете на общини в областта до областния управител по проблеми с ВиК в ликвидация, разпечатка на дължими суми с протокол, писмо от НОИ до частен съдебен изпълнител, копия от жалби на потребители на ВиК в ликвидация, фактури и платежни документи.

Адвокат Иванов поиска съда да призове надлежно в съдебна зала за разпит кметовете на общините: Кюстендил - Петър Паунов, Бобов дол–Кирил Станчев, Рила-Георги Кабзималски, Невестино-Димитър Стаменков, Кочериново-Димитър Минков, Бобошево-Крум Маринов и Трекляно-Радко Петрунов, както и Георги Георгиев - управител на “Кюстендилска вода” - ЕООД и изпълняващия тогава длъжността заместник-министър на МРРБ.

Иванов поиска показания по казуса да дадат 6–ма жалбоподатели, писали жалби до бившия областен управител, с които да се докаже поведението на Йордан Лазаров като ликвидатор. По време на делото съдия Деянов призова страните да стигнат до споразумение на база многото документи и предстоящите разпити на свидетелите ще е най добре да има извънсъдебно споразумение.

 

инж. Владислав Стойков, снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//