Костадинов от Кюстендил: Избори ще има октомври – ноември, „Възраждане“ ще е първа

Снимки: Infomreja.bg

Лидерът на ПП „Възраждане“ не би управлявал в коалиция

„Коалицията в момента се държи на три от четирите партии в нея. Ако сега бяха избори, те трудно ще намерят място в следващия парламент. Истината е, че тези партии не си говорят помежду си, ние го виждаме всеки ден в парламента. Също така се вижда, че те имат много сериозни вътрешни разминавания и противоречия по фундаментални въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на България“.

Това обяви в Кюстендил лидерът на ПП „Възраждане“, Костадин Костадинов, който пристигна в областния град за среща с обществеността. По негови думи подобен вид срещи се провеждат в цялата страна през последните години и те нямат връзка с предстоящи избори или някакъв вид кампания.

Той прогнозира, че към края на юни инфлацията и галопиращите цени на енергоносителите и на храните ще послужат като катализатор на внезапния катарзис на някоя от четирите партии, която изведнъж ще реши, че повече така не може да продължава и ще напусне правителството.

Прогнозата:

Лидерът на "Възраждане" е категоричен, че тази година ще има парламентарни избори и те ще бъдат октомври - ноември месец. Що се отнася до това какво ще се случи дотогава, Костадинов обяви, че страна ни навлиза в една много сериозна инфлационна спирала. „Всеки път като прочета последните данни на НСИ, които казват, че има 14% инфлация, се сещам за старата мъдрост, че има три вида лъжа – лъжа, нагла лъжа и статистика.

Достатъчно е да влезем в един магазин и да видим цената на хляба, както и да отидем и заредим, на която и да било бензиностанция, за да разберем, че инфлацията е в доста по-големи количества. Така че, за съжаление, неадекватните действия на правителството ще вкарат България в много по-сериозни и проблемни ситуации“, категоричен бе Костадинов. По негови думи при евентуални избори ПП „Възраждане“ ще се нареди на първото място.

„Никога досега социолозите не са ни давали реален резултат. Винаги са ни давали два пъти по-малко от това, което имахме – така беше през 2017 г., когато не ни забелязваха, а ние взехме 1, 1%, така беше април месец м.г., когато ни даваха 1%, ние взехме 2,5%, същото бе и на юлските избори м.г., когато ни даваха 2%, а ние взехме 3%, за да се стигне до ноемврийските избори, когато ни даваха 3%, а ние взехме близо 5%.

Така че, ако погледнем последните данни, които ни дават 10,5%, а ние разполагаме с истинските проучвания, които не са правени на коляно, сочат 22%. На второ място след нас са ГЕРБ с почти 15%, а всички останали са под 10%“, обяви Костадинов. Той категорично заяви, че не би влязъл да управлява с ГЕРБ или с която и да било друга партия, защото всяка една коалиция е плод на компромис.

Коментарът за антикризисните мерки

По отношение на антикризисните мерки, Костадинов заяви категоричната си позиция, че няма смисъл да се дават пари. Той посочи, че още в началото на годината са предложили промени в закона за ДСС, с които ДДС-то от малката потребителска кошница, за лекарствата, за тока и за водата да станат 0%. „По този начин, без да даваме пари на българските домакинства, всички хора, които харчат над 70% от бюджета си за храна и за сметки, ще могат да бъдат облекчени. Това обаче беше изтълкувано като популизъм. Обвиниха ни, че ние предприемаме мерки, които са неадекватни, нереални и невъзможни и казаха, че дупката, която ще се отвори в бюджета от 2 млрд. лв., е прекалено голяма.

Само че преди три дни от министъра на финансите чухме, че тези мерки, които предлагат те, ще струват на бюджета 2 млрд. лв., които обаче са съвсем поносими. Сега въпросът е кога лъжат управляващите“, попита Костадинов.

Той беше категоричен, че това, което трябва да се случи, е да се вдигнат санкциите срещу Русия, да не се предприемат действия, с които да се ощетява интереса на българските граждани и да не се води неразумна политика, която засяга икономическите интереси на страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK