Костадинов: Ако ГЕРБ иска по-голяма хапка от властта, ѝ трябват предсрочни избори

Снимка: Infomreja.bg

Според него при сегашните преговори очевидно нещата ще се обърнат на 180 градуса и в следващо правителство ГЕРБ ще има много по-голяма тежест

Най-доброто за България е да има предсрочни избори, но ако ГЕРБ направят правителство, ПП-ДБ ще запазят около 40%. Такава прогноза направи пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той отбеляза, че има недоволство от страна на американския посланик, поради което не изключва да има и предсрочни избори. 

Според него при сегашните преговори очевидно нещата ще се обърнат на 180 градуса и в следващо правителство ГЕРБ ще има много по-голяма тежест.

"ГЕРБ са създадени, за да управляват, а не да участват в опозиционната борба и като мине време, тази партия огладнява. ГЕРБ е създадена да ограбва и краде бюджета. ГЕРБ не е партия, ГЕРБ е корпорация - една олигархична криминална клика, която на практика е създадена да преразпределя обществени ресурси. Не я интересува дали хората я харесват, защото, като дойдат избори, те си купуват", коментира Костадинов.

По негови думи ГЕРБ успели да отвратят и отблъснат огромна част от българите от избирателната система. ПП-ДБ също купували гласове.

Според него има нещо, което би могло да наклони везните в друга посока. Лидерът на "Възраждане" подчерта, че ПП-ДБ се сриват много.

"Това означава, че ако ГЕРБ искат още по-голяма хапка от властта, трябва да предизвикат предсрочни избори, ПП-ДБ да паднат и ще им бъдат държанка, която да ги крепи във властта", анализира той.

По негови думи създателите на българските правителства в последните години са американците.

"Но нас не ни контролират. Ние сме получавали покани за разговори, но винаги сме отказвали влизане в управлението, защото нашите възгледи са различни. Искаме България да е независима държава и със собствена политика", изтъкна Костадинов.

Той препоръча под "евроатлантическо правителство" да се разбира "американско".

Костадинов заяви, че Европа се тресе от социални протести срещу политиката на Урсула фон дер Лайен и с Европейската комисия се подстрекава и поощрява войната в Украйна. Той се опасява, че това може да доведе до война между натовски държави.

Войната чука на прага ни и единствената сила, която може да я спре, е "Възраждане" със съюзници като "Алтернатива за Германия" и др.", отбеляза партийният лидер.

Според него "ние сме заразителен пример в Европа и ЕС и се оказва, че една средна и малка държава като България може да се превърне в пример".

Той бе категоричен, че няма нищо крайно и радикално във "Възраждане".

"Ние говорим за мир и преговори и че тази война трябва да бъде спряна. А Урсула и Макрон говорят за война, да се разгори този конфликт. Искате война - гласувайте за Урсула, за Кирил Петков, Асен Василев, Бойко, но те няма да отидат на фронта, нито техните деца и внуци, ще отидем обикновените хора", изтъкна Костадинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK