Селата Дебрен, Осиково и Рибново в община Гърмен с ценни придобивки!

Снимка: Община Гърмен

Ще бъде извършена и рехабилитация на улиците в общината

Община Гърмен подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обекти на обща стойност 6 400 000 лв.

Предвижда се да бъде извършена реконструкция и рехабилитация на улици във всички населени места.

Тези средства са определени и за изграждане на футболен стадион в село Дебрен, довеждащ водопровод в село Осиково и пречиствателна станция за питейна вода в село Рибново.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма за общински проекти. Тя беше приета от Народното събрание в края на 2023 г. като част от Закона за държавния бюджет. Сключените споразумения са на обща стойност 122,1 млн. лв. Средствата ще бъдат вложени в обновяване на общинска инфраструктура на 29 общини.

Всички проекти в Инвестиционната програма са важни за общините и регионите. Те ще ги направят по-привлекателни за хората, подчерта министър Коритарова пред кметовете и общинските служители. Множеството обекти за реконструкция на водоснабдителна и водопроводна мрежа, общински пътища и улици ще подобрят условията за живот на хората в населените места, каза още Виолета Коритарова. Тя пожела на кметовете успешно да изпълнят обектите и ги увери, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще продължи да бъде техен партньор.

Готовите споразумения се подписват периодично, отбеляза министърът и допълни, че проектните предложения не се класират от МРРБ, а са заложени в държавния бюджет.

Регионалният министър напомни на кметовете, че имат право да поискат аванс за изпълнението на обектите, но за да могат да го използват е необходимо условието да е заложено в сключените от тях договори с избраните изпълнители на строително-монтажни работи.

Общините, с които бяха подписани споразуменията, са: Айтос, Алфатар, Белослав, Борино, Брацигово, Бургас, Велико Търново, Главиница, Гърмен, Девня, Доспат, Карлово, Любимец, Марица, Никопол, Павел Баня, Разлог, Родопи, Тервел, Тунджа, Стрелча, Стамболово, Сунгурларе, Провадия, Угърчин, Ценово, Червен бряг, Чипровци и Ямбол.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//