Пазарът в Благоевград - на разположение на производители и търговци

Снимка: Община Благоевград, архив

От понеделник до събота

Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на поткрития пазар в Благоевград.

От една страна, целта е да бъде оказана подкрепа на продавачите, а от друга, да се разширят възможностите за достъп до пресни, здравословни и местни продукти.

За да бъде наета търговска маса, е достатъчно желаещите да заявят намерението си и да заплатят утвърдената такса в офиса на „Пазари“ ЕООД, който се помещава на втория етаж на Кооперативния пазар.

Община Благоевград ще прекрати издаването на разрешителни за сезонно разполагане на продукция извън зоната на пазарите. Администрацията призовава търговци и производители да ползват определените за продажба места в района на пазара и да не разполагат предлаганите от тях продукти на необозначени места в Централна градска част.

В тази връзка, с цел недопускане на нелоялна конкуренция, служители от звено „Инспекторат“ ще извършват регулярни проверки.

Към момента покритият пазар в Благоевград разполага със 100 преместваеми маси, като при необходимост дружеството има готовност да предостави и допълнителни съоръжения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//