Кметовете на Гърмен и Хвостяне - Минка Капитанова и Сейхан Ахмедов, откриха учебната година в ОУ „Димитър Талев”

Снимка: Infomreja.bg

Традиция стана в гърменското село Хвостяне на 15 септември почти цялото село да се събира в двора на местното ОУ ”Димитър Талев”, за да приветства с новата учебна година учители и ученици. Така бе и тази година, когато жителите на Хвостяне пожелаха успешна учебна година на учители и ученици.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова, кметът на село Хвостяне Сейхан Ахмедов и директорът на училището в селото тържествено обявиха старта на новата учебна година и пожелаха на учениците и учителите здраве и много успехи.

Пълният с хора училищен двор бе приятно изненадан от великолепната програма в чест на първия учебен ден след дългата лятна ваканция. Ръководител на програмата, изпълнители на която бяха талантливи деца, бе Велизар Камберч, който заедно с учениците получи бурните аплодисменти на публиката. 

Училището в малкото гърменско село Хвостяне, макар на допустимия минимум, се радва и тази година на около 100 ученици, от които и 11 първокласници. Учителите от съства на училището посрещнаха с радост своите възпитаници, като си обещаха взаимно успехите им в усвояването на учебния материал през тази година да бъдат още по-добри.

"Бъдете живи и здрави, пожелавам ви успешан и плодотворна нова учебна година", се обърна към учителите и учениците от училището кметът на общината Минка Капитанова.

Тя поздрави с първия учебен ден и родителите и жителите на Хвостяне, като им пожела да са живи и здрави и да се радват на младото поколение, което расте и се обучава в местното училище.

Доскорошният директор на школото, сега кмет, Сейхан Ахмедов също показа своята съпричастност към учители, ученици, родители и съселяни. На учениците той пожела "На добър час" и много успехи по пътя на знанието. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

нтггххх21:57 - 15.09.2016
Абе глупаци първо не е Велизар,а Гюлезар .Второ не е той ,а е тя.Трето кмета на Хвостяне не обели и една дума каква учебна година е открил
браво19:26 - 15.09.2016
Поздравления, Сейхане! Хвостяне наистина трябва да се гордее с теб! Честит първи учебен ден и на добър час на децата и техните учители!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//