Кмет на ромски квартал призова българи и роми да не се поддават на провокации

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Кметът на ромския квартал "Изток" в Кюстендил Стефан Лазаров благодари на полицията за това, че светкавично са си свършили работата снощи, когато група тийнейджъри са се събрали близо до ромския квартал, и на фона на събитията в село Катуница от последните дни е станало възможно поради действията им да ескалира етническо напрежение.

„Ние категорично не подкрепяме Кирил Рашков. Нямаме нищо общо с него. Ромите в Кюстендил се стараят да живеят нормално – в мир и разбирателство с българите. В квартала работят стотици българи – в IV ОУ „Иван Вазов”, в читалище „Васил Левски”, в детските градини. В момента, на пазара поне 50-60 българи спокойно продават земеделската си продукция. Днес сутринта, всички деца които учат извън квъртала, спокойно отидоха на училище. Същото се отнася и за работещите по програмите за временна заетост. Кюстендил е и ще бъде толерантен град. Не бива заради една необмислена детска постъпка да се нагнетява напрежение и омраза. Нормално е точно сега да има притеснения, но разумът трябва да надделее. При подобни ситуации няма победители и се надявам, че нито ромите, нито българите ще се поддават на провокации”, категоричен е Стефан Лазаров.

КОМЕНТАРИ

Още едно браво22:42 - 28.09.2011
Стефан Лазаров наистина върши добра работа. Евала.
Браво, Стефане!19:29 - 28.09.2011
Познавам те от много години и винаги се отнасям с уважение към усилията, които полагаш да балансираш между наглите политици и сред етническата предубеденост. Да си жив и здрав!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//