Китайци ще строят завод за климатици в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg

Китайци имат намерение да строят завод за климатици в Гоце Делчев. Офертата за крупната инвестиция е направена от посланика на азиатската държава Гуо Йеджоу и търговското аташе към китайското посолство у нас. Предложението дойде след като представители на 13 дипломатически мисии посетиха Неврокопско. Чужденците са готови да купят терен за бъдещото строителство. От общинска администрация са готови да предложат имот от 16 дка, който е част от новата бизнес зона, изградена в бившето военно поделение.

„Говорих с един от най-мощните инвеститори в района Бертрам Ролман. Той ме убеди, че Гоце Делчев е изключително благоприятен регион за чужди инвестиции. Разбрах, че в града няма достатъчно заетост за мъжете и затова реших да проуча възможностите за инвестиция именно в производство, което ще осигури работни места за безработните мъже", коментира посланик Гуо Йеджоу.

Преди дни по инициатива на Европейското движение за пряка  демокрация и лично на председателя на движението Веселин Кошев, делегация от посланици на 13 държави посетиха общините Гоце Делчев и Сатовча. Интерес за износ на    различни  производства, в това число и гнайс от района на Сатовча, са проявили компании от Молдова. Посланикът на страната Александър Пригорски вече е осъществил директни  контакти между производители и износители и има договорени дати за срещи и подписване на договори.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//