Кандидатът за общински съветник Милен Георгиев: Трябва да създаваме почва за развитие на местните дейности

Снимки: Infomreja.bg

Вторият в листата на ИТН-Кюстендил, Богомил Славов: Ние искаме да изпълним обещаното, да покажем, че сме градивни

Кандидатът за общински съветник от листата на ИТН – Кюстендил, Милен Георгиев е на 32 години, роден е в Кюстендил. Завършил е ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, след това е учил „Кинезитерапия“ в НСА /бакалавър и магистър/. Решава да се върне в Кюстендил, където се развива в областта на земеделието. Казва, че камъкът си тежи на мястото си и именно поради тази причина се завръща в родния си град. Той е управител на СК „Аполон“.

По отношение на земеделието Милен Георгиев обяснява, че обработва 75 декара, което включва 54 декара сливи, 15 декара череши и 8 декара тикви в землищата на селата Багренци и Граница.

 „Причината да се захвана със земеделие, е че там може да се инвестира от 1 лв. до хиляди левове, нищо не е обвързано с големи суми. След като нещата при мен започнаха да се развиватопределено мога да кажа, че съм без горна граница. Освен производството на суровини, вече се замислям и за тяхната обработка, а това от своя страна ми дава спокойствието, че вече мога да давам съвети на кюстендилци и Общината“, обясни водачът на листата за общински съветници на ИТН – Кюстендил, Милен Георгиев.

Той набеляза и няколко проблема в сферата на земеделието, за които предлага и решение:

- На първо място в Община Кюстендил няма Постоянна комисия за проблемите с местното земеделие. Моето и нашето предложение, тъй като в групата имаме още двама души, които се занимават със земеделие, е бъде създадена такава комисия – постоянно действаща, за проблеми, свързани със земеделието. Ако искаме да имаме стабилно производство на суровини, след това преработка, износ на суровините и внос на печалба, е неизбежно земеделието в основата на местния ни успех.

- Друг проблем, който се среща само в Община Кюстендил е договорите на общински терени и земи с цел земеделие.Те са само за 1 земеделска година. Всеки земеделец, който се занимава сериозно с тази дейност знае, че за 1 година няма как да вземеш общински терен, да го изчистиш, да го насадиш и да си на печалба. Нашето предложение е тези договори да бъдат за срок от 5 до 7 години. Това е едно улеснение за всички земеделци, което включва освен овощари, така и житари, и животновъди.

- Третото, което предлагаме е, ако определена фабрика е заявила да изкупува продукция в диапазона между 1000 и 2000 тона сливи, например, да направим връзка между нея и производителя. Нашето предложение е Община Кюстендил да приспособи площадка с площ няколко декара, в която да влизат тирове, да има достатъчно амбалаж и  да се извършва тази изкупна дейност, като съответната фирма да си заплаща наем за този терен. На този терен трябва да има мотокар, голям кантар, на който да минават тирове и след като ние създадем тази основа, фирми да идват и да изкупуват продукцията, а тези пари, които плащат като наем да влизат в Общината.

- Следващото ни предложение е да създадем по-добри условия на кооперативния пазар в Кюстендил. През цялата седмица има търговци, които предлагат продукция и за тях има подсигурен терен и навес. Но за всички хора с местно и домашно производство в сряда и събота, когато са пазарни дни, не стига мястото. Това, което предлагаме е пространството около спирката на пазара да бъде обособено с маси и столове. Това ще създаде по-добри условия за местните производители, като съответно за всяка маса ще се заплаща по-висок наем, а не както до сега.

- Хората, които са земеделски производители и произвеждат по-големи количества могат да предлагат продукцията си на т.нар. Животинския пазар. Там могат да се направят не само клетки, както е по големите борси, а там трябва да се направи затворено помещение, където да може да се съхранява продукцията. Да се изгради и санитарен възел, така че да се създадат условия за улеснение на местните производители, а не както досега да се предлага продукцията по пътищата.

Всичко това, което предлагаме е да бъдем градивни и да надграждаме. Идеите ни са безброй, просто ние ще създадем почва за развитието от най-дребното до най-едрото земеделие в района, обяви кандидатът за общински съветник и водач на листата на ИТН – Кюстендил, Милен Георгиев. Той представи и вторият в листата за общински съветници, а именно Богомил Славов.

Богомил Славчев Славов е на 30 години, живее и работи в Кюстендил. Завършил е Тракийският университет, специалност „Рехабилитатор“ и Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София, специалност „Управление на здравните грижи“. Работи в Кюстендил по базовата си специалност, а за здравеопазването Славов казва, че трябва да бъде разглеждано като инвестиция, а най-ефективният начин за това е пациентът да не се разболява.

„Това най-лесно става чрез превенция и скрининг. Като превенцията трябва да бъде съпроводена с качествена информационна кампания, в това число и с ваксинацията в най-ранна детска възраст, за да може хората да бъдат максимално информирани и съответно сами да направят своя избор.  В тази дейност мога да бъда полезен в Общински съвет – Кюстендил, за да достигнем до най-голям брой хора. По отношение на скрининга се набляга на прегледите и идентификация на пациентите, което се прави в най-ранна фаза, в зависимост от това какво трябва да се наблюдава и с цел лечението да бъде максимално успешно, а разходите да бъдат сведени до минимум“, обяви и кандидатът за общински съветник Богомил Славов.

Ние искаме да изпълним обещаното, да покажем, че сме градивни, да направим възможно най-много за този град и да бъдем сред хората, обявиха още кандидатите за общински съветници Милен Георгиев и Богомил Славов.

За да подкрепите кандидатите за общински съветници от ИТН – Кюстендил, можете да гласувате за тях с бюлетина № 21 на 29 октомври.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK