Кандидатите за общински съветници от ИТН – Кюстендил, подкрепиха исканията на енергетиците и миньорите

Снимки: Infomreja.bg

Водачът на листата на ИТН-Кюстендил Милен Георгиев: Енергийната ни независимост трябва да бъде на 100% в наши ръце

Кандидатите за общински съветници от ИТН – Кюстендил, подкрепиха исканията на българските енергетици и миньори. Те се събраха на централния площад „Велбъжд“, където с лозунги, „Сами срещу всички, заедно с вас“, „Нас също ни засяга! Да защитим националните ни интереси!“, изразиха пълната си подкрепа към исканията на протестиращите.

„На първо място ние винаги сме били за националния интерес. Енергийната ни независимост трябва да бъде на 100% в наши ръце, с наши енергоизточници. Трябва да се съобразим с това, че в тази сфера са заети над 45 000 работещи, тяхната работа е застрашена, а каквито и обещания да дава тази сглобка не мисля, че някой вече им вярва. Дали ще има работа след това за тези хора и дали ще вземат до 36 работни заплати, е много съмнително. Затова сме се събрали не малко хора тук, на площада, защото никой не вярва вече на техните предложения и обещания“, обяви кандидатът за общински съветник и водач на листата на ИТН – Кюстендил, Милен Георгиев.

Той отново заяви, че тяхната кампания ще бъде положителна, но подчерта, че поговорката „Умния на простия отстъпва“, не трябва вече да важи.

Милен Георгиев е категоричен, че в бъдещия Общински съвет ще бъдат градивни и ще работят изцяло в интерес на гражданите. „Нашите общински съветници ще бъдат публични, прозрачни и ще даваме гласност на случващото се. Най-важното е, че ще правим само градивни предложения за общината. Ще направим предложения за пътната обстановка, за инфраструктурата по кварталите, така че очаквайте хубави неща от ИТН в Общинския съвет“, обяви и областният координатор на ПП „Има такъв народ“, Снежанка Траянска.

По отношение на исканията на българските миньори и енергетици, Траянска заяви, че за създалата се обосновка носят отговорност много управления назад.  „Дори и във времето, в което за бях в парламента и се е говорило за тези Планове за възстановяване и устойчивост, и тогава се водеха разговори за това как ще се разпределят тези пари, ако са поети ангажименти за затваряне на мините тези хора какво ще работят, дали ще се преквалифицират. Защо чак сега ескалираха нещата – може би защото тези планове никой не ги чу. В ТЕЦ-а и в мините в Бобов дол, например, работят над 1000 души, но представете си 10-12 000 работещи в Стара Загора. Какво ще правят тези хора ако останат без работа? Прави са да стоят на магистралата, ние физически не можем да направим нищо, но поне моралната подкрепа я имат от нас“, обяви още Траянска.

В подкрепа на българските енергетици и миньори се обяви и кандидатът за кмет на село Коняво от ИТН – Кюстендил, Марияна Александрова. „Искам да си имаме нашия ток. Не искам да се затварят тецовете, защото там работят много хора. Не искам някой да ни налага чужди идеи и мисли, за да ръководи нашия живот. Защо трябва да затварят нашите тецове и утре да сме на свещи, защото няма да има ток. Защо трябва да имаме и тези солари, които масово хората не искат, но няма кой да ги спре“, обяви и кандидатът за кмет на Коняво – Марияна Александрова.  

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK