Калин Врачански е в главната роля на най-новия спектакъл на ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Снимка: ДТ „Никола Вапцаров“

Премиерата на „Съмнение“ е на 4 и 5 юни

Звезден екип и дългоочаквана премиера – това ни е подготвил Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, в началото на месец юни!

Новото заглавие в репертоара на театъра е пиесата „Съмнение“ – още един шедьовър на световната драматургия, удостоен с множество отличия, сред които и „Пулицър“. Екранизацията на текста на Джон Патрик Шанли е отличена с няколко номинации за най-престижните филмови награди „Оскар“. 

Режисьор на спектакъла „Съмнение“ е Стайко Мурджев – едно от най-отличаваните имена в гилдията през последните години. Неговите спектакли са сред любимите на публиката в цялата страна.

Друго любимо лице и изключителен актьор е Калин Врачански. Благоевградската публика го познава в ролята на „силно очарователния и ужасяващо покваряващ“ лорд Хенри Уотън в спектакъла „Портретът на Дориан Грей“. Отново под режисурата на Стайко Мурджев. Сценичната версия на романа на Оскар Уайлд беше номинирана в няколко категории за наградите ИКАР и Аскеер и селектирана за множество национални и международни фестивали.

В спектакъла „Съмнение“ Калин Врачански влиза в образа на пастор, който е набеден, че е извършил ужасяващо деяние в католическото училище, в което преподава. Докъде могат да прераснат слуховете? И „кое е по-важно за нас?“ – общественото мнение или истината? Това са въпроси, които без-„съмнение“ ще ни развълнуват в началото на месец юни. В интригуващия сюжет, Калин Врачански си партнира със забележителните актриси Станка Калчева, Мариана Бонева и Радена Вълканова.

Премиерата на спектакъла ще се състои на 4 и 5 юни от 19:00 ч. в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Билетите вече са в продажба, а местата са ограничени. Интригуващият спектакъл „Съмнение“ от Джон Патрик Шанли се поставя за първи път на българска сцена. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK