Кадев: Пътят Благоевград - Банско ще бъде завършен през декември

Снимка: Infomreja.bg

Работата по ремонта на пътя през последната седмица е на денонощен режим

Пътят Благоевград - Банско ще бъде завършен през декември, увери кметът на Банско Иван Кадев по време на организираната от БТА среща "БГ ТУРИЗЪМ - ЗИМА 2022/2023" в Банско, където се обсъждат перспективите пред българския туризъм през предстоящия зимен сезон.

По време на форума представители на местния бизнес изразиха становище, че продължаващият ремонт на пътя до Банско не би бил добра реклама за курорта през идващия сезон. Те споделиха, че е добре курортът да посрещне сезона с изцяло обновен път и инфраструктура, за която през последните години са били положени много усилия от страна на местната власт.

Работата по ремонта на пътя през последната седмица е на денонощен режим. До началото на декември, или до средата му, пътят ще бъде завършен, увери кметът Кадев. Той посочи, че ако отсечката не е била ремонтирана, до пролетта пътят е щял да бъде напълно разрушен.

"Предстои да ремонтираме и пътя от Банско до хижа "Вихрен", който е важен проект за нас. Очакванията ни са до средата на идното лято този проблем също да намери своето решение, отбеляза Кадев.

"Инфраструктурата е много важна за един туристически регион. През последните три години ние положихме много усилия за подобряването й, с подкрепата на държавата. За нас е важна тази подкрепа, защото общините няма как да се справим сами с този проблем", коментира още Кадев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK