Жената на Бахамата иска по-лека мярка, било ѝ лошо, съдът не я пусна

Снимка: Infomreja.bg

Определението на Районен съд -Благоевград може да се обжалва

В Районния съд в Благоевград е разгледана молба на Лидия Петрова - съпруга на Васил Петров - Бахамата, с искане за изменение на определената ѝ в досъдебно производсво мярка за неотклонение "Задържане под стража", в по-лека такава.

Мотивите за подаване на молбата са твърдение за влошено здравословно състояние на обвиняемата след задържането ѝ, липсата на доказателства за съпричастност на същата в извършване на престъплението измама в големи размери, за което е обвинена и намален интензитет на обществената ѝ опасност след престоят й в ареста.

След анализ на събраните до момента материали и доказателства по делото и след изслушване на съдебно-медицинска експертиза за актуалното състояние на обвиняемата в условията на ареста, съдия Екатерина Николова остави без уважение молбата на защитниците на задържаната за изменение на мярката й за неотклонение в по-лека такава.

Като мотиви за своят съдебен акт, съдът посочи, че няма промяна в обстоятелствата, които са мотивирали две съдебни инстанции, че са събрани доказателства в досъдебното производство , които обосновават извода за съпричастност на обвиняемата към извършване на вменената й измама в големи размери, която е тежко умишлено престъпление, както и за реална опасност същата да извърши престъпление, предвид предходното си осъждане. Съдът отчете също, че с извършената нова съдебно-медицинска експертиза, не се потвърдиха доводите на защитата за влошено здравословно състояние на обвиняемата, заради и в следствие на престоя ѝ в ареста.

Определението на Районен съд -Благоевград може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд -Благоевград в 3-дневен срок, съобщават от съда.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK