Израел : Хуманитарна помощ ще бъде предоставена в южната част на Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не е ясно кога помощта ще достигне до палестинския анклав

Израелските военни днес заявиха, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена на палестинците, които бягат от град Газа на юг, но не предостави подробности за това дали и как тази помощ ще бъде доставена в анклава, предаде Ройтерс.

Израел призовава цивилните да се придвижат на юг, за да са в безопасност, тъй като нанася удари по северните и централните райони на ивицата Газа като част от контраофанзивата срещу "Хамас", която може да прерасне в сухопътна операция.

В ново предупреждение за евакуация, публикувано онлайн, израелската армия призова жителите на град Газа да напуснат, като заявиха, че е налице "хуманитарна зона" с налична помощ в Ал Маваси, на 28 км надолу по крайбрежието.

"Ал-Маваси е мястото, където ще бъде предоставена международна хуманитарна помощ при необходимост", се казва в съобщението.

Запитан от Ройтерс дали помощта е била допусната в Газа - и ако да, къде и кога, израелски военен говорител отговори, че няма незабавен отговор.

Израел наложи обсада на Газа след шокиращата трансгранична атака от страна на "Хамас" на 7 октомври, припомня Ройтерс. Няколко държави изпратиха помощи за Египет, който също граничи с Газа, но не е ясно кога тези хуманитарни помощи ще достигнат до палестинския анклав. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//