Борис Бонев: Победа на първи тур и коренна промяна на София

Снимка: Спаси София

Спаси София учреди партия днес

Спаси София учреди партия днес и пред стотици свои членове и привърженици обяви основните приоритети за София и непосредствените политически задачи. Учредителите избраха Борис Бонев за председател, а той постави за цел победа на местните избори в София още на първи тур. “От първия ден след изборите трябва да работим за коренна промяна на начина на управление, за да оправдаем доверието и очакванията на софиянци” - заяви лидерът на Спаси София.

Борис Бонев призова гражданите да имат вярва и надежда в силата на нашето общество. “Събрани сме тук, за да построим по-добър град, по-добро общество и по-добро бъдеще. Дължим го пред самите нас и времето ни. Нека оставим нашата следа, с която бъдещите поколения ще се гордеят, както ние сега се възхищаваме на действията на легендарния кмет на София, инж. Иван Иванов. Затова се обръщам с призив към всички наши съгражданите - търсим вашата подкрепа и нека заедно започнем новите “10 златни години на София”! Времето е сега!” - категорично заяви Бонев, правейки историческа препратка към Иван Иванов.

На събитието той постави и три цели. “Вече като партия, заявяваме ясно трите непосредствени цели на Спаси София. Работим за пълна победа на кметските избори още на първи тур. Борим се и за пълно мнозинство в общинския съвет, за да може да осъществим смелите си политики за града, който обичаме. А след изборите от първия ден трябва да работим за коренна промяна на управлението и изчистване на организма на нашия град от тези, които го паразитират твърде дълго!” - категорично заяви Борис Бонев.

Експертите на Спаси София обявиха и три големи приоритета за София, важни за всички софиянци. Като основен акцент те предлагат мащабни инвестиции в кварталите за цялостното им обновяване. “Сменяме работата на парче с цялостна визия и подход - равни улици и тротоари, нови паркинги и уредени зелени пространства. Само така хората ще почувстват драстично подобрение, буквално под прозорците им” - изтъкна арх. Иван Караджов.

Вторият приоритет е чист, зелен и проспериращ град, който развива уникалните си потенциали като минералните бани и Витоша. Като трета цел, от Спаси София предлагат прозрачното и ефективно управление, без зависимости и корупция. “София не може да продължи да пилее парите на данъкоплатците, а бюджетът да се прави за усвояване, вместо в полза на софиянци” - заяви Емилия Ангелова.

Според членовете на партията, Спаси София е инструмент за равноправно участие в политическия живот, но и демонстрация на израстване, зрялост и подготвеност. “Вижда се във всяко наше действие - ние сме хора като всички други, обединени от кауза като никоя друга. През 14-те години имаме доказани действия в обществена полза и не сме продукт на политически инженеринг. Спаси София винаги е била и ще остане гражданска инициатива, която има чиста цел, автентични членове и конкретни решения” - категорично заяви Емилия Ангелова.

Независимият общински съветник заяви, че обществото не трябва да се заблуждава, че пътят ще бъде лесен. “Изпуснали сме много време и шансове. Разчитам на всички вас, че ще ни подкрепите в тази дълга и трудна битка и че няма да загубите търпение и доверието, което сте ни дали. От своя страна, ние обещаваме, че ще бъдем почтени, отдадени и ще работим с всичките си сили да превърнем целите си в реалност. Без политическо его и предразсъдъци, но и без да предаваме ценностите си” - завърши речта си председателят на Спаси София, Борис Бонев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK