ИТН – Кюстендил! За каузите и благотворителността през изминалата година

Снимка: Infomreja.bg

Подготвят се за избори

ПП „Има такъв народ“ – Кюстендил, направи равносметка за свършеното през изминалата година и бъдещите цели през 2023 г.

Това е първата цяла година, през която нашата партия може да каже какво е направила и по-конкретно за община Кюстендил. През цялото време сме се опитвали максимално да бъдем в полза на обществото, което мисля че до голяма степен се получи. Имахме много идеи, но спрямо нашите възможности сме правили каквото можем“, обяви общинският координатор на ИТН, Милен Георгиев, който посочи по хронология инициативите на партията.

Първата дейност на ИТН за 2022 г. е била на 10 април, когато членове и симпатизанти на партията засаждат 700 броя фиданки – бук и дъб.  Кампанията има и предистория – през есента на 2021 г. те засаждат 200 фиданки, което довежда и до положителен отзвук в обществото. Следващото планирано засаждане е за пролетта на следващата година, когато плануват да засадят 2000 броя различни дървета.

Сред инициативите на ИТН е тази на 1 юни, когато даряват детски книги на библиотеката в Кюстендил. Последва и лятната кампания по раздаване на минерална вода на пенсионери, в дните, в които получават пенсиите си. За всичките 4 месеца са раздадени около 1 300 бутилки с вода.

Като успешна акция Милен Георгиев определи и тази за Световния ден на кръводарителя, която се провежда на 14 юни. Тогава общо 10 души дариха доброволно кръв. „Получи се, така че в същия ден имаше трима нуждаещи се от спешно кръвопреливане, което означава, че сме помогнали на три семейства в този ден – без очаквания за каквото и да било“, обясни Георгиев.

Последната акция от ИТН е била на 23 декември, когато правят дарение от общо 700 кг тикви за три дома в Кюстендилско. „Всяко едно от даренията е свързано с  нашите лични възможности, в случая последното дарение е свързано с тиквите, които съм отгледал като земеделски производител“, уточни още общинският координатор.

По отношение на предстоящите избори, той обяви: „ Очакваме предсрочни парламентарни избори да има на 12 март. Всичко зависи от ПП и това колко се удължат сроковете. Виновниците в предишния парламент сега ги няма, но пак не им се получават нещата.

Иначе се подготвяме и за местните избори, за които вървят разговори за хора, които ще влязат в листите. В тази посока сме активни, но няма да казваме нищо предварително. Опитът показва, че властта не е на всяка цена, но ако поне в местния парламент има повече професионалисти, независимо кой е кметът, ще се получат добре нещата. Трябва винаги да има градивна критика и идеи. Нашата цел ще бъде общото подобряване живота на кюстендилеца“, уточни още Милен Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK