Запасни офицери и кметът инж. Атанасов се поклониха пред паметника „Булаир“

Снимки: Община Кюстендил

Инж. Огнян Атанасов поздрави запасните офицери и благодари за родолюбивата им дейност

80- годишнината от края на Втората световна война отбеляза в Кюстендил Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов заедно с група запасни офицери се поклониха пред паметника „Булаир“.

Инж. Огнян Атанасов поздрави запасните офицери и благодари за родолюбивата им дейност.

”Добре дошли в Кюстендил, Благодаря за цялата дейност, която осъществява дружеството. Вие сте хората, които пазят историята и я припомнят на по-младите. Смело мога да твърдя, че ако не сте вие – няма кой да помни историята, да отбелязва празниците и да отдава почит на загиналите. Гордея се с вас, гордея се с 13 пехотен Рилски полк“, заяви кметът на Кюстендил.

Той им разказа за своя прадядо Георги Йосифов, който е бил част от 13 пехотен Рилски полк и е удостоен с „Кръст за храброст“ от битката край Булаир.

Кметът посочи, че на клетвата си, положена от него като градоначалник, в знак на уважение е бил на ревера с почетния знак, който върви с Ордена за храброст.

„В мое лице имате един партньор и приятел“, каза още инж. Атанасов.

„ Всяка година ние планираме по един автопоход, за да посещаваме местата, където са се сражавали нашите предци, деди и бащи. Имаме устав, в който е казано, че ние сме военно-патриотична и родолюбива организация. Ние сме длъжни да съхраним паметта на нашите деди и бащи, да я предадем на нашите синове, дъщери и внуците, за да се гордеят, че техните предци са дали живота си за да я има днес нашата демократична България.

Групата се състои от 42 генерали, сержанти, офицери и жени. Нашето задължение е да посещаваме места, свързани с водените от нашата страната битки“, заяви ген. Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

В знак на признателност за това, че продължават да носят в себе си искрата на патриотизма инж. Атанасов изненада офицерите и сержантите с вкусна торта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//