Инвеститори от Дубай с апетит към 100 дка земя в Ореше, строят кравеферма

Землището на село Ореше, снимки: infomreja.bg

Четирима животновъди от Дубай си тръгнаха от Ореше след двудневно посещение с проучвателен характер за осъществяване на голям инвестиционен проект на територията на гърменското село.

След като арабските инвеститори са огледали обстойно възможностите и терените в Ореше, са заявили категоричното си желание да изградят огромна ферма, а впоследствие да затворят цикъла с мандра и кланица.

Чужденците имат намерение да купят около 100 декара общинска земя в местността „Тетрек”. За целта техен представител ще внесе искане в администрацията на община Гърмен, което трябва да получи одобрението на местните общински съветници на едно от следващите заседания.

При двудневните предварителни разговори арабските животновъди, които са част от изпълнителите на замисления проект, са заявили готовност на първо време да внесат от Франция 1000 крави от специална порода.

До края на този месец или в началото на август основният предприемач лично щял да пристигне в Ореше за официално представяне на бизнес инициативата.

"Малкото, което засега се знае е, че проектът предвижда осигуряване на заетост и добро заплащане на много хора от региона", коментира местният бизнесмен Веселин Камбуров, при когото чужденците в последните два дни бяха на частно посещение да добият предварителна информация за терените и възможностите за изпълнението на големия проект.

Ореше се намира в планински район. Географското му разположение е предпоставка за отглеждане на голямо количество тютюн, което е и основния поминък на населението. Селцето има едва 238 постоянни жители, но пък разполага с огромно землище от 14 556 квадратни километра.

 

Землището на село Ореше, снимки: infomreja.bg
Землището на село Ореше, снимки: infomreja.bg
Площадът в центъра на селото

КОМЕНТАРИ

12316:26 - 06.07.2014
Преди година или две пак имаше такава статия,но до сега нищо.
Дубайска крава14:45 - 05.07.2014
Който има крава,пие мляко!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK