И след Брекзит ще обичаме британците – 10 причини за това

Източник: ЕРА/БГНЕС

Ще продължим да ценим техните символи

През Новата 2021 година Обединеното кралство няма да е част от ЕС. Но ще продължим да обичаме Велкобритания и британците, отбелязва Дойче веле. Ето десет неща, които Брекзит няма да промени.

Обичаме кралското семейство

Никой не е бил толкова дълго на трона, колкото кралица Елизабет II: от 1952 година насам тя е кралица на британците и олицетворява дисциплина, стабилност и традиции. Плътно зад нея обикновено е голямата ѝ любов - нейният съпруг принц Филип. През 2020-а кралица Елизабет II отпразнува 94-ия си рожден ден, а принц Филип - своя 99-и.

Обичаме британската музика

Те са легенда - "Ролинг Стоунс". През март 2016 Мик Джагър, Чарли Уотс, Кийт Ричардс и Рон Уд предизвикаха фурор с първия си концерт в Куба. Комунистическата държава съществува почти толкова дълго, колкото култовата група - "Ролинг Стоунс" са основани през 1962 година.

Обичаме тяхната столица

Лондон е сред най-значимите културни и финансови центрове на света. И кой ли може да остане безразличен към красотата на "Тауър Бридж"? Мостът е символ на британската столица от 1894 година. Над 19 милиона туристи посещават Лондон ежегодно, което го превръща в един от най-посещаваните градове на планетата.

Обичаме техните литературни герои

Приключенията на младия магьосник Хари Потър завладяват милиони - както в романите, така и във филмите. Кадърът показва Хари Потър (в ролята - Даниел Радклиф) по времето на втората му година в училището за магия "Хогуортс". Тази история превръща нейната авторка - британката Дж. К. Роулинг в една от най-известните и най-богати писателки в света.

Обичаме британските модели

От три десетилетия Наоми Кембъл диктува тенденциите в модния свят. Лондончанката е първата чернокожа моделка, която се появява на корицата на френския "Вог". През 1990-те тя е част от поколението на супермоделите.

Обичаме британския хумор

Никой не може да скрие усмивката си, когато види британският комик и актьор Роуан Аткинсън, известен с ролята си на Мистър Бийн. В едноименната комедийна поредица той прави гаф след гаф. Дори не е нужно да говори много, за да бъде смешен. Мистър Бийн излиза в периода 1989-1995 година и се превръща в културен феномен.

Обичаме великолепните им градини

"Кю Гардънс" в югозападен Лондон е една от най-старите ботанически градини в света. Британците са известни със своето градинарство. И никоя друга държава в Европа не може да се похвали с толкова красиви градини и паркове.

Обичаме техния стил

Не е важно да се случи бързо, а да е с елегантност и класа. Прословутата британска сдържаност е видима и при култовите автомобили като "Ролс-Ройс". Въпреки че марката е изкупена от германците, тя продължава да се възприема като британска класика.

Обичаме странния им вкус

Що се отнася до кухнята, със сигурност други европейски държави са по-напред. И все пак бирата без пяна и агнешното с ментов сос си имат своя чар.

Обичаме техните традиции

Британците ни научиха колко приятно може да е да разглеждаш града с автобус. Прословутите лондонски двуетажни автобуси не са просто средство за придвижване. Те все още са неизменна част от образа на британския мегаполис. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK