И днес ГКПП „Илинден – Ексохи“ не беше отворен

Снимка: Infomreja.bg

Българските превозвачи останаха излъгани

Превозвачите от Гоцеделчевско, които в един кратък период от време проведоха три протеста срещу затварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи, днес отново бяха при този  граничен пункт, тъй като обещанието от гръцка страна, разпространено от нашето Външно министерство, беше, че точно на тази дата пунктът ще бъде отворен. Уви, те се оказаха прави в съмнението си, че това е заблуда. Пунктът отново не беше отворен.

„На границата днес не бяхме само български превозвачи. Тук дойдоха и полски, и румънски колеги, надяващи се, че обещанието ще бъде спазено. Този път нашата гранична полиция ни пусна да отидем до гръцката митница, но оттам ни върнаха. Не вярваме и датата 15-и септември, която се свързва с отварянето на пункта, да е окончателна. Затова ще решим какви да са по-нататъшните ни действия.

Току-що разбрахме, че в момента гръцкият парламент води дебат по наболелия въпрос, който е толкова важен за нас, но нищо още официално не е казано“, сподели за ИНФОМРЕЖА Кръстю Веселинков, организатор на протестите на българските превозвачи.

Той добави, че протестите имат резултати.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK