Handmade мания и лятна импресия в Младежки дом - Благоевград през юни

Младежки дом - Благоевград, снимка: infomreja.bg, архив

Новата handmade мания /сътворено от ръка/ ще завладее и приятелите на Младежки дом - Благоевград. През лятото предстои едно ново и приятно запълване на свободното време чрез курса по приложно изкуство „Лятна импресия”.

„Handmade културата се възражда като реакция срещу кича и еднаквостта, която ни налагат модните тенденции. Картички, бижута,пана от ръчно направена хартия, макраме,декупаж… всичко направено от собствените ни ръце. Формулата на успеха се свежда до оригиналност, ярка индивидуалност и артистичност”, уточняват организаторите.

Курсът по приложно изкуство ще започне своята дейност през месец юни и ще бъде ръководен от известната художничка Цветанка Грънчарова.

Друг интересен и провокативен момент в прграмата за юни е рубриката „Да съхраним българското”, подчерта директорът на Младежкия дом Стоян Веселински.

Началото на лятото в българския фолклор се отбелязва с мистика и преклонение пред природата. В религиозния календар датата 24 юни се чества като Еньовден.

За билките, за самодивите, за лечителите, за тайнството и лековитата сила на природата ще стане дума на среща с поколенията.

Младежки дом – Благоевград ще гостува на читалището в село Логодаж.  Бабите ще разкажат на внучетата какви са традициите и защо България е първа в световната класация като територия, на която виреят най-много и най-лековити билки и растения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//