Главният секретар на МВР Георги Костов откри ХХIII национален конкурс „Пътен полицай на годината 2015“ - Кюстендил

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Официално бе открит ХХIII Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2015“. Тази година Кюстендил е домакин на тридневните мероприятия, заложени в програмата.

Конкурсът е организиран от Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, Областна дирекция на МВР – Кюстендил, Съюз на българските автомобилисти, БЧК и Община Кюстендил.

Тази сутрин на площад "Велбъжд“ в Кюстендил бе даден старт на спортно-състезателната програма веднага след церемонията по официалното откриване. Събитието съвпада и с традиционната седмична акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, която стартира в Деня на превенция на детската пътна безопасност.

Целта е насочване на общественото внимание към най-уязвимите на пътя – децата, синхронизиране на отговорните институции, за да се създаде безопасна среда.

Гости на официалното откриване бяха главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Присъстваха още областният управител на Кюстендил Виктор Янев и заместникът му Силвия Велкова, кметът на община Кюстендил Петър Паунов, директорът на ОДМВР Елиан Стамболийски, граждани и представители на неправителствения сектор.

Спортно-състезателната програма започна със запознаване на участниците с автополигона и мотополигона, както и с демонстрация на изпълнение на елементите по трасетата. Представителните отбори на СДВР и ОД на МВР бяха предварително подредени и заели позициите си. Те се състезаваха в дисциплините автомобилизъм, мотоциклетизъм и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП.

Право на участие имаха по един мъжки отбор от всяка областна дирекция на МВР в състав от двама полицаи, а ОД на МВР – Кюстендил, като домакин, участва в конкурса с два отбора.  По време на състезанието бяха разположени пунктове на БЧК, БМЧК, СБА и АМВР.

Церемонията по награждаване на победителите и закриване на състезанието ще се състои в ресторантна на парк-хотел „Кюстендил“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//