Освободиха директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Снимка: Здравна инвестиционна компания за детска болница

Днес е подписана заповедта за рокадата

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД (ЗИКДБ) Николай Борисов.

Мотивът за решението са констатациите от извършения в дружеството вътрешен одит и доклад, касаещ изпълнението на решението на Народното събрание. Установени са редица нарушения, включително неправомерно забавяне в сключването на договора за разрушаване и премахване на съществуващи сгради за нуждите на ЗИКДБ; необосновано разходване на суми за юридически услуги при наличие на административен капацитет за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите; липса на депозирана Бизнес програма от страна на Съвета на директорите; неизпълнение на решението на Народното събрание за предоставяне на актуализиран план-график за ускорено изграждане на Национална детска болница и недостатъчна комуникация и прозрачност с обществеността по създаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на сайта на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Министър Кондева покани представители на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница на среща в Министерството, за да ги запознае с констатациите от извършения одит и да им съобщи лично за промяната в управлението на ЗИКДБ. Освен това министърът представи пред Съвета решения на изложените от членовете проблеми по време на предходната среща на 10 май, които се отнасят до комуникацията с Министерството. В изпълнение на поетия ангажимент, бе създадено координационно звено с представители на отговорните дирекции във ведомството.

По време на срещата бе представен временно изпълняващият длъжността директор на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД – д-р Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е специалист по акушерство и гинекология, има придобити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията. Той има богат опит в кризисния мениджмънт на средно и високо ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//